Az éltető víz! Kapcsolat Fórum Galéria
Néhány érv a háztartási víztisztító berendezések mellett

 

tisztaviz

Víz nélkül nincs élet. Tiszta víz nélkül nincs egészség! Egészség nélkül mit ér az élet?

Amennyiben nem fogyasztunk minden nap megfelelő mennyiségű és minőségű tiszta vizet, az anyagcsere folyamataink hatékonysága jelentősen csökken, amelynek következményei szinte beláthatatlanok.

A testünk csak úgy tud csúcsteljesítményt nyújtani, ha minden nap 2-3 liter tiszta vizet iszunk. A víz számos további feladat mellett, mint oldószer jelen van az összes anyagcsere folyamatban.

 

Sejtjeink, vérünk és emésztőnedveink alapjaként a víz, mint hordozó anyag (oldószer) oldott anyag formájában szállítja a tápanyagokat az emésztőrendszerünktől a sejtekig, majd a kiválasztó szerveken keresztül eltávolítja a szervezetből a salakanyagokat.

Gyakorlatilag az összes létfunkciónak, szervezetünk működésének alapja a víz.

Testünk több mint 70%-át víz alkotja.

Az agy 78%-a, a vér 86%-a, a szív 77%-a, a máj 84%-a, az izmok 70%-a víz. Valamennyi élettani folyamat főszereplője a víz!

Lehet-e bármilyen más folyadékkal pótolni szervezetünk vízszükségletét? Nem!

 

Napi szükségletünk 2-3 liter tiszta víz. Minden folyadék, amit megiszunk, és nem tiszta víz, az nem számít bele ebbe!

Az ember évezredeken keresztül szomjának oltására csak a vizet használta. Az utóbbi évtizedekben azonban a divatnak megfelelően és a reklámok hatására a víz helyét a különféle színezett, tartósítószerekkel és mesterséges adalékanyagokkal dúsított cukrozott üdítők, jobb esetben az ásványvizek vették át.

A vízivással kapcsolatban az emberek 3 alapvető tévedésben vannak.


1. Az első elemi és végzetes tévedés
“Mindegy, hogy mit iszom!”

A fejlett, nyugati társadalmakban azt gondolják, hogy a tea, kávé, alkohol és a különböző üdítőitalok megfelelő helyettesítői a tiszta, természetes víznek. Ezekben az italokban ugyan van víz, de emellett víz elvonó (dehidratáló) anyagokat is tartalmaznak. Nemcsak eltávolítják az őket feloldó vizet, hanem szervezetünk víztartalékaiból még el is elvonnak!

Manapság a modern életstílus a kereskedelmi italoktól teszi függővé az embert.

A gyerekeket nem késztetik, és nem tanítják meg a víz ivására, így mindenféle szénsavas italoktól és cukrozott gyümölcslevektől válnak függővé. Ugyanakkor az üdítők “kulturált”, mesterségesen szabályozott íze automatikusan csökkenti a vízivás ösztönét, amikor épp nincs a közelben üdítő.

Miért olyan nagy baj ez?

Talán emlékszünk még arra, amikor a kémia órán a telített és telítetlen oldatokról tanultunk. Amikor vízben cukrot oldunk föl, egy idő után elérkezünk ahhoz a ponthoz, amikor az oldat telítődik, és a víz (oldószer) nem képes több cukrot fölvenni. A cukor következtében telített oldat (a vér) képtelen a szervezetben eredeti funkcióját ellátni.

Ma, az üdítők fogyasztásával becsapjuk a szervezetünket. Testünk a szomjúsággal jelzi a vízhiányt, mi pedig víz helyett üdítőitalt adunk neki. Az üdítőitalokban annyi cukor és egyéb haszontalan anyag van, hogy a szervezetünknek komoly kihívást jelent, hogy vizet vonjon ki belőle. De, még ha ez sikerül is, az egy pohár kólában található víz mennyiségét a szervezet pont elhasználja a benne levő haszontalan anyagok kiürítésére.

Sőt! Az igazság az, hogy a szénsavas üdítőitalok nemhogy pótolnák a vizet, hanem vizet vonnak el a szervezettől!

Fontos!

Ahhoz, hogy a szervezet alapvető folyamatai, méregtelenítése és öngyógyítása zavartalanul működhessen, napi 2-3 liter tiszta víz fogyasztása lenne ajánlott.

Ez a vízmennyiség nemcsak egészségesebb, hanem sokkal vitálisabb életet biztosít, amely nagyságrendekkel jobb közérzetet, nagyobb fizikai és szellemi teljesítőképességet is jelent a fogyasztójának.

 

2. A második elemi és egyben végzetes tévedés
“Én tiszta vizet iszom!”

Az igényes emberek ma már ásványvizet isznak, abban a hiszemben, hogy az egészséges, a főzéshez viszont még mindig sokan a csapvizet használják. Tisztításukra sokan a forralást választják. Sajnos ez azonban nagy tévedés, mert a gőz formájú vízvesztés következtében töményebbé válik a kiindulási víz összetétele, a benne levő nem illékony szennyező anyagokra. A forralás ugyan elpusztít egyes baktériumokat, azonban nem képes közömbösíteni a vegyi anyagok, gyógyszermaradványok és hormonok hatásait.

Sokan felkaphatják most a fejüket!

Micsoda? Milyen hormonok?

A nők szervezetéből vizelettel kiürül a fogamzásgátlók hatóanyaga az ösztrogén női hormon, és a szennyvíztisztítás hatástalansága következtében megjelenik a csapvízben!

Emiatt van ennyi meddőség és impotencia manapság! Az a rengeteg fogamzásgátló és egyéb hormontabletta, amelyet az utóbbi évtizedekben fogyasztunk, és a vizeinkbe engedünk, mind hozzájárult ehhez.

De hiszen tisztítják a vizet, nem?

Sajnos nem megfelelően!

Dr. Michael Colgan, a világ egyik legnevesebb és legelismertebb táplálkozástudományi szaktekintélye, könyvében részletesen ír a víztisztítás megbízhatóságáról az USA-ban.

“A vízművek mindenütt csak bizonyos minimum szabványnak megfelelően kezeli a vizet.

 

Készleteinket azonban több mint 60.000 különféle vegyianyag szennyezi. Rendkívül nehéz és költséges valamennyit kivonni a jelenleg használt, elavult és gyengén finanszírozott vízszűrő rendszerekkel. A Természetvédelmi Tanács (Natural Resources Defense Council) friss jelentése szerint üzemeink több mint kétharmada elavult. A vízügyi mérnökök azonban vonakodnak bevallani ezeket a gondokat. Megteszik, amire a rendelkezésükre álló víztisztító eszközökkel képesek.

Egy átlagos víztisztító üzem mintegy 30-40 vegyi anyag jelentétét képes vizsgálni, és ennek nagyjából a felét, kb. 20-at próbál meg kiszűrni (A teljesítmény: 60.000-ből 20).

A fennmaradó 59 980-féle vegyszer akadálytalanul bejuthat a szervezetünkbe.

Sokszor még az is ott marad, amit megpróbálnak eltávolítani.

A vízművek ráadásul még mérgező anyagokat is adagol a vízhez, például klórt, fluort és alumíniumot, olyan vegyi anyagokat, amelyeknek a szervezetünkben semmi keresnivalójuk.

A klórozás a járványok megelőzésének, a fluorozás a fog fluortartalmának növelése céljából alkalmazott elavult módszere.”

 

3. A harmadik elemi tévedés
“Ásványvizet kell innom, mert sok hasznos tápanyagot tartalmaz!”

...és csak emiatt életünk folyamán kb. 80 kg kőzet megy át a testünkön - fölöslegesen! Ezek egy része a vér zsírtartalmával összecsapódva lerakódik az érfalakon, illetve kövek formájában megjelenik egyes szerveinkben.

A vezetékes víznél valóban lényegesen jobb választás az ásványvíz, de ennek kapcsán azonban meg kell jegyeznünk, hogy a szervezetünk a szükséges ásványi anyagokat a táplálékból veszi fel és nem a vízből.

Egyetlen funkciójának ellátásához sem szükséges az ásványok vagy egyéb oldott anyagok jelenléte a vízben.

Ezért aztán az ember élete során ásványok formájában kb. 80 kg kőzetet iszik meg, amely nem csak keresztülmegy a testén.

A szervezetben való hasznosulásukhoz fontos, hogy különbséget tegyünk szerves és szervetlen kötésű ásványok között! Szervetlen ásványok találhatók a földben, a kőzetekben és így az ásványvizekben is.

Az emberi szervezet azonban csak azokat az ásványi anyagokat képes hasznosítani, amelyeket a növények a táptalajból felszívnak, és fotoszintézis útján szerves kötésbe rendeznek.

 

Ráadásul, ha megvizsgáljuk a vizek ásványianyag tartalmát, kiderül, hogy a szükséges mennyiségnek csak egy kis töredékét tartalmazzák, tehát akkor sem lenne jelentős, ha tényleg beépülne.


 

 ásványi anyag szervezet napi szüks.szervetlen ásványi anyag 1l ásványvízben  termék szerves ásványi anyag
10 dkg termékben
 kalcium 1000 mg45-220 mg  sajt 1200 mg
 kálium 2000 mg90 mg szója  2000 mg
 magnézium 300 mg 50 mg dió 250 mg
 vas 19 mg 3 mg búzakorpa 13 mg
 cink 12 mg 2 mg korpakenyér 2 mg
 nátrium 2000 mg 150 mg sajt 1300 mg

 

 

A napi szükségletek adatai csak tájékoztató jellegűek. Az ásványvíz által tartalmazott mennyiségek irányértékek, amelyek a forrástól függően változhatnak

Létezik egyáltalán igazán tiszta víz?

Akkor milyen vizet fogyasszunk? Van az ásványvíznél jobb megoldás az ivóvíz előállítására?

Napjainkban a legkülönfélébb víztisztítási, illetve szűrési eljárások ismertek és terjedtek el a gyakorlatban is. Ezeknek a hatékonysága a hiányostól a kiválóig terjed.

Mint az a mellékelt ábrán is látható, a legalacsonyabb minőségű vizet a hagyományos (általában szénszűrő betétes) víztisztító szűrők (CF) és a mikroszűrési (MF) eljárás biztosítja, a legjobb hatásfokkal, pedig a fordított ozmózis elvén (RO) működő szűrési eljárás rendelkezik. A szűrési hatásfoka 10 000-szer jobb, mint a hagyományos csapra szerelhető készülékeké (CF).

 

A NASA fejlesztése - Tiszta víz az űrben

A fordított ozmózis technológiát a NASA fejlesztette ki, és idáig az amerikai hadsereg használta háborús övezetekben, vegyi és biológiai fegyverekkel szennyezett területen ivóvíz előállítására.

Az ozmotikus vízszűrő működése a természetből jól ismert folyamat, az ozmózis elvén alapul. Az ozmózis folyamatában a membrán átengedi az oldószert, de nem engedi át az oldott anyagot. Addig hígul az oldat, ameddig kiegyenlítődik a két oldal ozmotikus nyomása.

A fordított ozmózis során az alkalmazott nyomás segítségével az oldószer préselődik át a membránon, és ez lesz a tisztított víz. A vízvezetékből beáramló vizet a membrán kettéosztja tisztított vízre és a szennyező anyagokban feldúsult maradékra.

Fontos! A molekulaméretű szűrőként funkcionáló ozmózismembránon csak a tiszta víz képes átjutni, a szennyező anyagokat tartalmazó hulladék víz a szennyvízelvezetőbe távozik. A tisztított víz mennyiségének aránya függ a vízminőségtől és a készülék felépítésétől: 1:2 aránytól 1:10 arányig terjedhet. Az ozmózismembrán nagyon kicsi nyílásokat tartalmaz, amelyeken keresztül csak a vízmolekulák tudnak átjutni, minden egyéb anyag kívül marad. Az így előállított kristálytiszta ivóvíz nem tartalmaz baktériumokat, vírusokat, klórt, rákkeltő klórozott szerves anyagokat, vegyszereket, gyógyszermaradványokat, hormonokat, ipari szennyeződéseket, nehézfémeket, toxikus, radioaktív és más rákkeltő anyagokat.

Az ábrán az ozmózismembrán nyílásának méretét láthatják egy baktériumhoz, ill. vírushoz viszonyítva. A vegyileg rendkívül stabil, baktériumálló membrán előállítására csak néhány gyártó képes.

tisztaviz<%


www.tisztaviz.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!